Geleverd

Ook voor een advies en product op maat kunt u bij Schouten Machines Liessel terecht. Hieronder vindt u een kleine greep van op maat gemaakte machines door de jaren heen.

Kronos 160 4WD uitrijwagen

In 2017 heeft Schouten Machines Liessel een Kronos 160 4WD uitrijwagen mogen afleveren. Deze betreffende klant zat met het probleem dat zijn oude uitrijwagen niet voldoende laadcapaciteit had en dat hij op steile hellingen in het bos niet voldoende grip had. De Kronos 160 4WD heeft 15 ton laadvermogen en is 4 wiel mechanisch aangedreven door de aftakas van de trekker. De uitrijwagen is voorzien van de grootste mogelijke bandenmaat voor dit type uitrijwagen, namelijk de maat 710/45/26,5 (20pli) . De uitrijwagen is daarnaast ook uitschuifbaar van 4 meter tot 5,50 meter.

     

 

Valtra T4 met Kronos kraan en Jake aanbouwdelen

Eind 2015 legde een klant de vraag bij ons neer dat hij opzoek was naar een machine om aan het rand van het bos stammen te laden met een maximale lengte van 2,40 meter. Deze machine moest zijn rongentrailer kunnen trekken en daarbij ook nog geschikt zijn voor andere werkzaamheden. Uiteindelijk heeft de klant gekozen voor een nieuwe Valtra T4 en wij hebben deze tractor voorzien van een Kronos 6020XL kraan, Jake tank en bodembepantsering en frame voor de kraan. Tevens is er een Jake snelwisselsysteem gemonteerd, waardoor de klant de kraan in 10 minuten kan aankoppelen of afkoppelen. De kraan heeft een totaal bereik van 8,90 meter.

valtra t4 met kronos kraan 3 Valtra t4 met kronos kraanvaltra t4 met kronos kraan 2

 

Kronos 6020XL kraan als vaste montage

Een klant in Nederland wilde voor zijn haardhoutbedrijf ‘een lange en sterke kraan’ die stammen op afstand kan verplaatsen, om zo zijn aanvoertafels te voorzien van hout. De klant had daarnaast als wensen nog dat de kraan 360 graden moest kunnen draaien en op zijn krachtstroomnet aangesloten moest kunnen worden. In samenspraak met de klant gekomen tot een Kronos 6020XL kraan met vaste montage middels een ijzeren kolom verankerd in de grond. De aandrijving van de kraan vindt plaats via een hydraulische systeem dat aangedreven wordt door een elektromotor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

AMR HORIZONTALE KLOOFMACHINE OP WIELSTEL

Voor een klant actief in de klompenindustrie was er destijds niet een machine op de markt die direct aan al zijn eisen en zijn budget voldeed.. Zodoende heeft Schouten Machines Liessel in combinatie met AMR de bovenstaande horizontale kloofmachine ontwikkeld. Deze AMR houtklover is aangepast met een wielstel en trekhaak. Daarnaast is deze uitgevoerd met een hydraulische stammenlift. Ook is deze AMR houtklover voorzien van een electro motor (400 volt) met een dubbele hydraulische pomp. De kloofsnelheid is verhoogd d.m.v. de dubbele hydraulische pomp. Klooflengte  bedraagt 1,10 meter maximaal en de klooflengte is traploos in te stellen. Kloofkracht is maximaal 27 ton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Zeefinstallatie met zwenkbare afvoerband

In 2007 hebben wij de onderstaande zeefinstallatie met zwenkbare afvoerband mogen leveren voor een klant in België. In 2007 waren er nog geen reinigingsafvoerbanden voor de Hakki Pilke zaagkloofmachines op de markt, toch wilde deze klant graag haardhoutblokken zonder restafval. Zodoende heeft Schouten Machines een zwenkbare zeef gemaakt, die het restafval opvangt en zorgt dat het hout per hydraulische afvoerband verder wordt getransporteerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA